Vyhledávání


Kontakt

Kaba sport
Krále Jana 1761
583 01 Chotěboř

Otevírací doba:
Po-Pá:
8:00-12:00, 13:00-17:00
So 9-11


Tel.: 569 623 118

E-mail: kaba-sport@chotebor.net

Vilémovická 120 2022

07.05.2022 18:36

Neodpustím si začít tak, jak jsme ve Vilémovicích končili, když nám skoro důchodci Zdenek s Petrem, po tom co nás mladý porazili, říkali, že ještě máme potrénovat a byla to pravda.
 

Týden po Hradci Králové jsme zavítali na Vilémovickou 120, pro neznalé, štafetový závod dvojic na 120 minut, jel se cca 4 km okruh, který byl z důvodu těžby dost jiný proti loňským ročníkům. Dvě dvojice KABA – Petr se Zdenkem a Luboš ml. s Jirkou Klepetkem. Počasí úplný opak od HK, sluníčko a příjemně. Převlíkačka a rozjezd. Jeli jsme si trasu projet, kousek skoro roviny a pak hrk do kopce s kořeny a kameny, mezi stromy z kopce k potůčku, Jirka ho chtěl přeskočit, ale zapíchl přední kolo a už ležel na zádech v potůčku, začátek jak z hororu. Do kopečka, sjezd lesní cestou a pak dlouho do kopce pěšinou úvozem a po staré lesní cestě. Ostrý sjezd na cestu, kde jsem se hned v prvním kole vyválel a pak prudký sjezd a ostrá pravá, delší úsek po kamenité cestě z kopce a po rovině a zase do kopce, jen kousek, ale po mechu, takže to vůbec nejelo, pokračování po lesní cestě a jak jinak než do kopce, sjezd lesním úvozem zase po šiškách a kamení a pár technických zatáček mezi stromy a ostrý sjezd k potoku, který byl letos suchý a okolo hřiště do cíle. To bude maso v závodním tempu a bylo.
 

Na startu v 10 hodin 20 dvojic, i pár sólistů. Do prvního kola vyrazili Zdenek s Jirkou. Do druhého Petr a Luboš ml.. A tak se to střídalo. První předával Zdenek Petrovi a pak Jirka mě. První kolo jsem měl rozjezdové, abych si to nějak najel. Druhé bylo nejlepší, třetí horší a čtvrté by nebylo o moc horší, jen jsem závěr vypustil, protože jsem si myslel, že už nestihnu 120 minutový interval a nikdo mě neohrožoval. Do cíle jsem však dorazil 1 minutu a 50 vteřin před koncem času a tak stejně jako Zdenek i Jirka vyrazil do 5 kola.
Zdenek s Petrem první v kategorii 50+ a já s Jirkou druhý v kategorii do 49. První byla dvojice Dvořáček Spáčil, kdy Leopold Spáčil je přes 60tník a dával nám na frak.
 

Pěkný, těžký závod a hlavně něco úplně jiného než jsem kdy jel. A skoro doma.
 

Luboš ml.
 

PS: V závodě ujeto, i s drobným rozšlapáním a vyšlapáním, 18 km a nastoupáno 588 m což nám dělá slušný stoupací koeficient 32,7.
PS2: po závodě mě udělala radost výsledková listina, pocitově se mi nejelo dobře, ale nejlepší čas na kolo a i průměrný čas na jedno kolo jsem měl o chlup lepší než ostatní z KABY.

Fotogalerie: Vilémovická 120 2022